Csobánkai Cserkészpark

Mindennapok a Csobánkai Közép-európai Cserkészparkban. Benyomások, tervek, ötletek, sztorik és minden ami a cserkészpark élete.
Írj nekünk: csobanka [kukac] cserkeszpark.hu
További elérhetőségek a honlapon! http://csobanka.cserkeszpark.hu

Friss hozzászólások

  • bandi_csobanka: Ugye, ugye! :) És milyen szép lett a festékes raktár is ;) (2011.11.23. 22:47) Garázstakarítás
  • MerzaPí: Főzőverseny is lesz ezen a jeles napon! :-) Vadhúsból lehet főzni, csapatonként 1500 Ft a nevezési... (2011.04.11. 19:57) Önkéntesnap Locsolóbulival!
  • MerzaPí: Hátraléptünk egy nagyot az időben. Újra tél van. :( (2011.03.03. 11:36) Ébredő természet 1.
  • MerzaPí: A túrán és a célban készült képeket itt találjátok meg: picasaweb.google.com/parallelmerzap/Csp30... (2011.03.01. 10:52) Ez túra volt!
  • bandi_csobanka: Igen, terveink közt van! Hamarosan lesznek kecskék is. (2011.02.18. 19:18) Új jövevények

Nemzetközi vízitúra a Dunán

2011.08.17. 13:27 - real

Címkék: történet kirándulás kenu vendégek önkéntesek

2011. augusztusában egy egynapos kenus kirándulást tettünk a cserkészpark vendégeivel.

 

A meleg nyári reggelen  a visegrádi komp alatti partszakaszra gyűlt össze az a 35 fiatal, akik a cserkészpark szervezésében vettek részt az evezőstúrán. Igencsak vegyes társaság alakult ki, a cserkészparkban táborozó dán cserkészek mellett a nemzetközi önkéntestábor vidám társulata, néhány hazai résztvevő, és a cserkészpark munkatársai. Az angolul megtartott eligazítás után valamennyien kenukba szálltunk, és elindultunk. Az evezés és a folyó gyors sodrása összeadódva meglepően gyors haladást eredményezett. Az evezés közben az idő beszélgetéssel, énekléssel telt. Majd 2 órányi haladás után egy időre összekapaszkodott a 9 kenu, és egy nagy tutajként vitt minket a víz.

 

 

 

Szentendrén kötöttünk ki hosszabb időre, ahol ebédre majd egy rövid gyalogos városnézésre is sor került. Továbbhaladva egy elsőre ijesztő, de szerencsés kimenetű “vízibalasetben” is részünk volt. Az egyik nemzetközi “személyzetű” kenu utasai közt apró kommunikációs zavar támadt, ami odáig fajult, hogy a kenu felborult. A többi kenu szerencsére a közelben volt, és a beborult résztvevők pedig remek úszóknak bizonyultak, így sikerült a partra jutniuk. Sérülés és anyagi veszteség sem történt, és folytathattuk utunkat.

 

 

A kenuzás végül Budakalásznál ért véget. A túrán végig jó hangulat uralkodott, nekünk pedig örömünkre szolgált, hogy a külföldi vendégek teljesen elégedetten, és nem kevésbé kifáradtan szálltak ki végül a hajókból. Egy kicsi, de szép szeletet sikerült nekik bemutatnunk Magyarországból.

 

Fotó: Max Gorishniak

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cserkeszpark.blog.hu/api/trackback/id/tr173445532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása