Csobánkai Cserkészpark

Mindennapok a Csobánkai Közép-európai Cserkészparkban. Benyomások, tervek, ötletek, sztorik és minden ami a cserkészpark élete.
Írj nekünk: csobanka [kukac] cserkeszpark.hu
További elérhetőségek a honlapon! http://csobanka.cserkeszpark.hu

Friss hozzászólások

  • bandi_csobanka: Ugye, ugye! :) És milyen szép lett a festékes raktár is ;) (2011.11.23. 22:47) Garázstakarítás
  • MerzaPí: Főzőverseny is lesz ezen a jeles napon! :-) Vadhúsból lehet főzni, csapatonként 1500 Ft a nevezési... (2011.04.11. 19:57) Önkéntesnap Locsolóbulival!
  • MerzaPí: Hátraléptünk egy nagyot az időben. Újra tél van. :( (2011.03.03. 11:36) Ébredő természet 1.
  • MerzaPí: A túrán és a célban készült képeket itt találjátok meg: picasaweb.google.com/parallelmerzap/Csp30... (2011.03.01. 10:52) Ez túra volt!
  • bandi_csobanka: Igen, terveink közt van! Hamarosan lesznek kecskék is. (2011.02.18. 19:18) Új jövevények

Programajánló - 2012. első félév

2012.01.17. 12:50 - bandi_csobanka

Címkék: programajánló kirándulás csobánka vendégek

Parkunk ebben a félévben is sokszínű és gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. Cserkészek, nem cserkészek, visszajáró önkéntesek és külsős résztvevők egyaránt megtalálhatják a számukra érdekes elfoglaltságot. Programjaink egy része idén kerül először megrendezésre, de ezeket - a többihez hasonlóan - hagyományteremtő céllal szervezzük.

 

2012. január 21.: Aquapóni-nap
Régóta romos és kihasználatlan üvegházunkat szeretnénk hasznosítani a zöldségtermesztés és haltartás egy sajátos kombinációjával, mely önálló, zárt rendszerként és környezetszennyezés nélkül működik. Első lépésként magát az üvegházat kell rendbehozni, kitakarítani és felújítani. Ehhez várjuk lelkes, környezetünkért felelősséget érző önkénteseinket minden hónap harmadik szombatján!
További részletek: https://www.facebook.com/events/166688073439288/

2012. február 4-5.: Malacka - a VÉG
Hagyományos disznóvágás szakképzett böllér vezetésével fiatalok számára (de lélekben fiatalokat is várunk!). A hétvége folyamán a disznó feldolgozása és elfogyasztása mellett lehetőség lesz filmnézésre illetve a nemrég nyílt Csobánkai Kézműves Serfőzde jóvoltából különleges sörök kóstolására is. Természetesen az esti szórakozás sem maradhat el.
További részletek: https://www.facebook.com/events/237570929650013/

2012. február 25.: Cserkészparkok 30
Az immár ötödik alkalommal megrendezett teljesítménytúra két végpontja a Budapest közelében található két cserkészpark (a Sztrilich Pál Cserkészpark, valamint  a Csobánkai Közép-Európai Cserkészpark). A harminc kilométeres táv teljesítésének szintideje nyolc óra. Az idei év újdonsága, hogy az arra  vállalkozók biciklivel is nekivághatnak az útvonalnak, illetve a kisebb gyerekek, családosok kedvéért tizenöt kilométeres távra is lehet nevezni. Ezúttal a mi Parkunk lesz a célállomás.
További információ:
http://www.csobanka.cserkeszpark.hu/index.php?o=cserkeszeknek
https://www.facebook.com/events/256568591064677/

2012. március 15 - 18.: "Népek Tavasza" - airsoft tábor
Az 1848-49-es forradalom emlékére nagyszabású airsoft mérkőzést szervezünk.
Részletek január végén!

2012. március 31.: "Tavaszi nagytakarítás"
Évente többször is megrendezésre kerül a Park önkéntes napja, melyre minden segítő kezet szívesen látunk. Ezek a programok mindig nagyot lendítenek a Cserkészpark rendezettségén.

Részletek február végén!

2012. április 3-5.: Tavaszi túlélő és kaland tábor
Rövid ízelítő a programból: csirkevágás, tájékozódás mesterfokon, tűzrakási technikák, egészségügyi képzés, menedéképítés, egy éjszaka az erdőben...
A korábbi tábor élménybeszámolója:

http://cserkeszpark.blog.hu/2012/01/03/hogyan_lesz_egy_tabor_kihivas#more3516168

2012. április 09.: Locsolóbuli
A Parkban időről időre tevékenykedő önkéntesek tavaszi félévi “jutalombulija” minden évben nagy sikert arat. Zenében, vízben és jókedvben nem lesz hiány!
Részletek március elején a park facebook oldalán!

2012. április 27-29.: CsobánKaland
48 óra kihívás, kaland, túlélés, verseny! Menj végig az akadálypályán, találd meg és juss el a célba! Legyen a te csapatod a legjobb!
Részletek február közepén!

“Liliom Erdei Iskola”
A Csobánkán működő Liliom Erdei Iskola szeretettel várja az általános iskolás és középiskolás osztályokat a számukra kidolgozott interaktív, természetvédelmi szemléletű programjaival.
Az Iskola programja a cserkészmódszeren alapul, ami nem más, mint a játszva tanulás és az élménypedagógia. Az erdőben minden ismeretet saját érzékszerveinkkel tapasztalhatunk meg. A tapintás, hallás, látás, szaglás útján komplex ismeretekre tehetnek szert a gyerekek. Munkatársaink olyan fiatalok, akik hivatásuknak tekintik a környezeti nevelést és több éves gyakorlattal rendelkeznek a pedagógia terén. A programszervezők által vezetett modulokkal a pedagógusok válláról szeretnénk levenni a terhet.
Részletek: http://www.csobanka.cserkeszpark.hu/index.php?o=erdeiiskola

Az alábbi pályázatban kérjük a támogatást, segítséget!

“Őshonosok Ösvénye”
Az Ikea és a Magyar környezeti Nevelési Egyesület közös pályázatán indulva a szentendrei Szent András Általános Iskola projektjének helyszínéül a Csobánkai Cserkészparkot választotta.
A környezeti neveléssel kapcsolatos pályázatokat internetes szavazás formájában versenyeztetik. Ha a Szent András Iskola bekerül a legjobb húszba, akkor Csobánkán egy mini-arborétum és egy tanösvény valósulhat meg a Cserkészpark területén.
Számunkra egy régi álom válhat valóra,  csupán pár perc a szavazás!

Ikea Family tagok szavazhatnak, de bárki tud regisztrálni!
A honlapon az "Őshonosok Ösvénye" nevű pályázatot kérjük támogatni!

http://www.veledkozosen.hu/szavazas.php

Minden szavazatot előre is hálásan köszönünk!

 

Fotó: Mocskonyi Erzsébet

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cserkeszpark.blog.hu/api/trackback/id/tr13570334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása