Csobánkai Cserkészpark

Mindennapok a Csobánkai Közép-európai Cserkészparkban. Benyomások, tervek, ötletek, sztorik és minden ami a cserkészpark élete.
Írj nekünk: csobanka [kukac] cserkeszpark.hu
További elérhetőségek a honlapon! http://csobanka.cserkeszpark.hu

Friss hozzászólások

  • bandi_csobanka: Ugye, ugye! :) És milyen szép lett a festékes raktár is ;) (2011.11.23. 22:47) Garázstakarítás
  • MerzaPí: Főzőverseny is lesz ezen a jeles napon! :-) Vadhúsból lehet főzni, csapatonként 1500 Ft a nevezési... (2011.04.11. 19:57) Önkéntesnap Locsolóbulival!
  • MerzaPí: Hátraléptünk egy nagyot az időben. Újra tél van. :( (2011.03.03. 11:36) Ébredő természet 1.
  • MerzaPí: A túrán és a célban készült képeket itt találjátok meg: picasaweb.google.com/parallelmerzap/Csp30... (2011.03.01. 10:52) Ez túra volt!
  • bandi_csobanka: Igen, terveink közt van! Hamarosan lesznek kecskék is. (2011.02.18. 19:18) Új jövevények

Iskola az erdőben

2011.05.30. 16:13 - MerzaPí

Elkezdődött egy új történet a Cserkészparkban, amikor 23 kisiskolás megérkezett, hogy itt töltsön öt napot. Ők az elsők, akik részt vettek a Liliom Erdei Iskola programján, melynek során sokat játszottak,  és egyre közelebb kerültek a természethez.

 

Törökbálintról érkezett az osztály, tele kíváncsisággal és lelkesedéssel. Első napunkon az íjászat, a lovaglás voltak a figyelem középpontjában, de ügyességüket egy izgalmas akadályversenyen is összemérhették a csapatok.

A további napokon már lépésről lépésre elkezdtük felfedezni a körülöttünk lévő élővilágot. Tettünk egy nagy túrát a közeli Holdvilág-árokba, itt kipróbálhatták a térkép használatát, és megismerhették az erdő növényeit és azokat az állatokat, melyek utunkba kerültek. Nagy élmény volt a kidőlt bükkfán végigmászni, a legbátrabbak (az egész osztály természetesen) a barlang sötét mélyére is bemerészkedtek.

Esténként a program után focival és métázással múlattuk az időt. A csapatsportok jól összekovácsolták a srácokat, mindeközben a lányok szívesebben bújócskáztak a patak menti fák között. Sőt még titkos rejtekhelyet is találtak, ahová a fiúknak tilos a belépés. :)

Megmásztuk az Oszolyt, ahonnan szép kilátás nyílik a környező hegyekre. Megtanultuk ezek neveit, az éles szeműek innen még a Megyeri hidat is láthatták. Volt egy játék, ami nagy kedvenccé vált, a vártnál többször szerették volna újrajátszani. Az éhes szúknak egészséges fákat kell találniuk, hogy táplálkozhassanak, de vajon a fák vagy a szúk nyernek a játék végén? Változó, attól függ, ki milyen ügyes. :)

A program során ellátogattunk a Szentendrei Skanzenbe is, ahol a magyar népi kultúrával és a kedves házigazdáink segítségével a falusi ember mindennapi ház körüli munkáival ismerkedtek meg a gyerkőcök. Csak úgy forrott a kezük alatt a munka, melynek gyümölcse egy finom uzsonna lett. Visszatérve a cserkészparkba, este egy rövid hangszerbemutató után (körtemuzsika, pásztorfurulya, kereplő…) táncházat tartottunk. Könnyen tanulható, de élvezetes moldvai táncok voltak terítéken. Jóleső elismerés volt, amikor utána odajött hozzám az egyik fiú, hogy ő eddig utált táncolni, de most rájött, hogy ez jó. 

Mindenki készíthetett magának batikolt pólót és gyöngyfűzért is a kézműves napon. Nagyon ügyesek és kreatívak voltak, szép tárgyak születtek. Utolsó nap közösen készítettünk kürtős kalácsot. Néhányan segítettek a tésztát összegyúrni, amíg a többiek előkészítették a terepet a tűznél. Igencsak élvezték magát a sütögetést is, hát még azt, amikor elpusztíthattak minden falatot!

Úgy érzem, hogy jól sikerült az első saját erdei iskola programunk, a gyerekek fájó szívvel vettek búcsút, szívesen maradtak volna még. Sajnos a legjobb tábor sem tarthat örökké, még szerencse, hogy hamarosan érkeznek az újabb érdeklődők. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cserkeszpark.blog.hu/api/trackback/id/tr773448366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása