Csobánkai Cserkészpark

Mindennapok a Csobánkai Közép-európai Cserkészparkban. Benyomások, tervek, ötletek, sztorik és minden ami a cserkészpark élete.
Írj nekünk: csobanka [kukac] cserkeszpark.hu
További elérhetőségek a honlapon! http://csobanka.cserkeszpark.hu

Friss hozzászólások

  • bandi_csobanka: Ugye, ugye! :) És milyen szép lett a festékes raktár is ;) (2011.11.23. 22:47) Garázstakarítás
  • MerzaPí: Főzőverseny is lesz ezen a jeles napon! :-) Vadhúsból lehet főzni, csapatonként 1500 Ft a nevezési... (2011.04.11. 19:57) Önkéntesnap Locsolóbulival!
  • MerzaPí: Hátraléptünk egy nagyot az időben. Újra tél van. :( (2011.03.03. 11:36) Ébredő természet 1.
  • MerzaPí: A túrán és a célban készült képeket itt találjátok meg: picasaweb.google.com/parallelmerzap/Csp30... (2011.03.01. 10:52) Ez túra volt!
  • bandi_csobanka: Igen, terveink közt van! Hamarosan lesznek kecskék is. (2011.02.18. 19:18) Új jövevények

Ébredő természet 2.

2011.03.30. 15:06 - MerzaPí

 Tavasz van! Megérkezett az igazi jó idő. A napokban a csúcshőmérséklet már 16-19 °C között változik, sok a napsütés, ritkán van csapadék. Elkezdett zöldbe öltözni a Cserkészpark, sorra dugják ki fejüket a kora tavaszi növényzet virágai. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bogláros szellőrózsa

 

 A nagy réten például a százszorszép, a kékibolya, salátaboglárka, és egy-két pitypang is látszik már. A patakpart is egyre színesebb: a pettyegetett orvosi tüdőfű lila és rózsaszínes virágokat bont, a salátaboglárka és a bogláros szellőrózsa sárgállik, valamint az Oszoly oldaláról idetévedt odvas keltikék lila és fehér virágait is fel lehet fedezni. A kertben ma belebotlottam egy tő fehér ibolyába is, ami a kék rokonánál sokkal ritkább faj, de a Duna vidékén (amitől nem vagyunk távol) elterjedt növény.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fehér ibolya

 

 Egyre több madár figyelhető meg a parkban és környékén. A reggeli órák tőlük hangosak. Elkezdődött a fészkelés időszaka. A teljesség igénye nélkül felsorolom az eddig leggyakrabban megfigyelt madárfajokat: széncinege, kékcinege, őszapó. barázdabillegető, tengelic, erdei pinty, seregély, csuszka, zöld küllő, nagy fakopáncs, házi- és kerti rozsdafarkú, feketerigó. Többször láttunk már a patakon úszkáló tőkésrécéket is. 

Pár hete kihelyeztünk madárodúkat, az alábbi képen egy "B" típusú odú látható, mely egy erdeifenyőn kapott helyet. Ez az odú széncinege, verebek és örvös légykapó részére ideális.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"B" odú

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nappali pávaszem

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cserkeszpark.blog.hu/api/trackback/id/tr132785251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása